top of page

ZELNÝ BOWL S TOFU

  • Simply Vegan
  • před 3 dny
  • Minut čtení: 1

„Zelný bowl s tofu, chutná jako kombinace tradiční zelňačky a lehce uzené, krémové, jemně pikantní polévky. Veganská verze dokonalého oběda s výraznou kouřovou vůní, pro milovníky výrazných chutí.“

ree

Bobkový list neboli vavřín-Laurus nobilis se v kuchyni používá především jako koření s celou řadou zdravotních benefitů. Obsahuje aromatickou látku eugenol, která může podporovat tvorbu trávících šťáv, mírnit nadýmání a zklidňovat trávící obtíže. Je to antioxidant ze silnými protizánětlivými účinky


" Zelný bowl s tofu "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 3


  • 2 PL olivového oleje

  • 1 ks cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 1/2 ČL kmínu

  • 4 ks bobkového listu

  • 200 g kysaného zelí

  • 500 ml vody

  • 1 kostka zeleninového bujónu

  • 1 PL sladké červené papriky

  • 1 ČL uzené papriky

  • 1 ČL třtinového cukru

  • 1 ČL hořčice

  • 100 ml vegan smetany

  • 400 g uzeného tofu (2 kostky)

  • 1 PL kukuřičného škrobu

  • 1PL sójové omáčky


Postup


  1. Do hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kmín, bobkový list a na proužky nakrájenou cibuli. Restujeme do sklovata.

  2. Zelí propláchneme, abychom odstranili přílišnou kyselost a přidáme k restované cibuli.

  3. Přidáme zeleninový bujón, vodu, červenou a uzenou papriku. Vaříme cca10 minut.

  4. Přilijeme smetanu, hořčici a dle chuti přidáme cukr. Krátce povaříme.

  5. Tofu propláchneme, vysušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostky. Do mísy dáme kukuřičný škrob, ve kterém kousky tofu obalíme. V pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje a obalené tofu zprudka smažíme, aby bylo krásně křupavé. Vypneme plamen a tenkým pramínkem poléváme tofu, sójovou omáčkou. Přitom tofu nadhazujeme a obracíme pomocí pánve. Takto připravené tofu přidáme do zelného základu a vše promícháme. Podáváme v misce s těstovinou, bramborem nebo jen tak s křupavým toustem.

ree

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
BATÁTOVÉ MINIBURGERY

„Lehkou, voňavou a nasládlou chuť dávám těmto batátovým miniburgerům. Batáty s mrkví dodají přirozenou sladkost, která se při pečení krásně rozloží. Cizrna přispěje svou hutností s jemně oříškovým pod

 
 
 

Komentáře


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page