ZELNÝ BOWL S TOFU
- Simply Vegan
- před 3 dny
- Minut čtení: 1
„Zelný bowl s tofu, chutná jako kombinace tradiční zelňačky a lehce uzené, krémové, jemně pikantní polévky. Veganská verze dokonalého oběda s výraznou kouřovou vůní, pro milovníky výrazných chutí.“

Bobkový list neboli vavřín-Laurus nobilis se v kuchyni používá především jako koření s celou řadou zdravotních benefitů. Obsahuje aromatickou látku eugenol, která může podporovat tvorbu trávících šťáv, mírnit nadýmání a zklidňovat trávící obtíže. Je to antioxidant ze silnými protizánětlivými účinky
" Zelný bowl s tofu "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 3
2 PL olivového oleje
1 ks cibule
2 stroužky česneku
1/2 ČL kmínu
4 ks bobkového listu
200 g kysaného zelí
500 ml vody
1 kostka zeleninového bujónu
1 PL sladké červené papriky
1 ČL uzené papriky
1 ČL třtinového cukru
1 ČL hořčice
100 ml vegan smetany
400 g uzeného tofu (2 kostky)
1 PL kukuřičného škrobu
1PL sójové omáčky
Postup
Do hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kmín, bobkový list a na proužky nakrájenou cibuli. Restujeme do sklovata.
Zelí propláchneme, abychom odstranili přílišnou kyselost a přidáme k restované cibuli.
Přidáme zeleninový bujón, vodu, červenou a uzenou papriku. Vaříme cca10 minut.
Přilijeme smetanu, hořčici a dle chuti přidáme cukr. Krátce povaříme.
Tofu propláchneme, vysušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostky. Do mísy dáme kukuřičný škrob, ve kterém kousky tofu obalíme. V pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje a obalené tofu zprudka smažíme, aby bylo krásně křupavé. Vypneme plamen a tenkým pramínkem poléváme tofu, sójovou omáčkou. Přitom tofu nadhazujeme a obracíme pomocí pánve. Takto připravené tofu přidáme do zelného základu a vše promícháme. Podáváme v misce s těstovinou, bramborem nebo jen tak s křupavým toustem.






Komentáře