VÁNOČNÍ VEGANSKÝ KRÉM
- Simply Vegan
- před 3 dny
- Minut čtení: 1
„Krémový, vanilkovo-mandlový, vánoční krém, na kterém si pochutná celá rodina. Vanilka, která dává tomuto krému dominantní, typickou vánoční sladkost, a mandlové aroma, které přidá marcipánový tón, jež se rozvine až po polknutí.“

Jemný nealkoholický veganský krém, který nás zahřeje, potěší a nezatíží naše trávení. Je lehce stravitelný s ovesnou jemností a vánočními tóny vanilky a mandlí.
" Vánoční veganský krém "
Seznam ingrediencí
Počet porcí: 750 ml
500 ml ovesného mléka
200 ml vegan smetany 15 % (RAMA)
5 PL třtinového cukru
1/2 ČL kurkumy
2 ČL vanilkového aroma
1/2 ČL mandlového aroma
špetka soli
2 PL kukuřičného škrobu
Postup
Do kastrůlku dáme přibližně 2/3 ovesného mléka. Do vyšší nádoby nalijeme 1/3 mléka, přidáme: cukr, škrob, kurkumu, sůl a metličkou vymícháme dohladka.
Mléko v kastrůlku zahříváme na mírném plamenu. Když je mléko teplé, přilijeme připravenou hladkou směs a za stálého míchání vaříme na mírném plamenu 5 minut, do zhoustnutí. Vypneme plamen.
Tenkým pramínkem přilijeme smetanu a přidáme vanilkové a mandlové aroma.
Likér přelijeme do skleněné lahve 750 ml. Necháme vychladnout a skladujeme v chladničce. Pokud krém hned nevypijete vydrží až 10 dní.







Komentáře