top of page

VÁNOČNÍ VEGANSKÝ KRÉM

  • Simply Vegan
  • před 3 dny
  • Minut čtení: 1

„Krémový, vanilkovo-mandlový, vánoční krém, na kterém si pochutná celá rodina. Vanilka, která dává tomuto krému dominantní, typickou vánoční sladkost, a mandlové aroma, které přidá marcipánový tón, jež se rozvine až po polknutí.“

ree

Jemný nealkoholický veganský krém, který nás zahřeje, potěší a nezatíží naše trávení. Je lehce stravitelný s ovesnou jemností a vánočními tóny vanilky a mandlí.

" Vánoční veganský krém "

Seznam ingrediencí

Počet porcí: 750 ml


  • 500 ml ovesného mléka

  • 200 ml vegan smetany 15 % (RAMA)

  • 5 PL třtinového cukru

  • 1/2 ČL kurkumy

  • 2 ČL vanilkového aroma

  • 1/2 ČL mandlového aroma

  • špetka soli

  • 2 PL kukuřičného škrobu


Postup

  1. Do kastrůlku dáme přibližně 2/3 ovesného mléka. Do vyšší nádoby nalijeme 1/3 mléka, přidáme: cukr, škrob, kurkumu, sůl a metličkou vymícháme dohladka.

  2. Mléko v kastrůlku zahříváme na mírném plamenu. Když je mléko teplé, přilijeme připravenou hladkou směs a za stálého míchání vaříme na mírném plamenu 5 minut, do zhoustnutí. Vypneme plamen.

  3. Tenkým pramínkem přilijeme smetanu a přidáme vanilkové a mandlové aroma.

  4. Likér přelijeme do skleněné lahve 750 ml. Necháme vychladnout a skladujeme v chladničce. Pokud krém hned nevypijete vydrží až 10 dní.

ree

Komentáře


Napište nám

Děkujeme za odeslání!

Banana

S láskou Zdena

bottom of page